FAQ

Koop je all-access tickets hier op de website. De link stuurt je door naar de bestelpagina van Concordia. Betaal gemakkelijk online met ideal en de podium cadeaukaart.

Daarnaast zijn er beperkt groepstickets met korting geldig. Voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang tot 00:00 uur gratis. De afterparty is voor 18 jaar en ouder.

Online kan je alleen betalen per iDeal, aan de kassa kan je zowel contant als met de pin betalen.

Het is ook mogelijk om een ticket te kopen in de stad. Dit kan vanaf 5 oktober bij Concordia op hun locaties aan de Oude Markt en Langestraat 56 en bij het Rijksmuseum Twenthe aan de Lasondersingel 129. Het is ook mogelijk om gedurende de avond zelf een kaartje te kopen op deze locaties.

De museumkaart is niet geldig tijdens de Museumnacht Enschede. Alleen als je in het bezit bent van een geldig polsbandje kan je de verschillende instellingen bezoeken.

Je kan alleen naar de afterparty met een museumnacht-polsbandje. Deze polsbandjes kan je tussen 0.00-3.00 uur nog online kopen of aan de kassa bij het Rijksmuseum Twenthe.

Een reguliere ticket voor Museumnacht Enschede kost €15,- Er zijn ook in beperkte oplage speciale groepsticket, waar je 5 tickets voor €70,- beschikbaar. Kortingen worden automatisch verwerkt bij het inloggen tijdens het bestellen bij Concordia. Op = op!

Alleen de groepstickets zijn tegen een kortingstarief te verkijgen.

Ja, een all-access tickets is geldig voor alle deelnemende locaties inclusief de afterparty. Je ontvangt een polsbandje die je toegang geeft tot alle locaties. Bewaar dit polsbandje goed, na de museumnacht kan je tot 31 december je polsbandje inleveren voor een gratis herhaalbezoek bij sommige deelnemende partijen. Een overzicht van de mogelijkheden hiervoor volgt binnenkort op de website.

Het is ook mogelijk om een ticket te kopen in de stad. Dit kan vanaf 5 oktober bij Concordia op hun locaties aan de Oude Markt en Langestraat 56 en bij het Rijksmuseum Twenthe aan de Lasondersingel 129. Het is ook mogelijk om gedurende de avond zelf een kaartje te kopen op deze locaties.

Ja, dit is mogelijk, je hoeft het ticket dus niet uit te printen.

Vanaf 5 oktober kan je je e-ticket omwisselen voor een polsbandje bij de kassa’s van Concordia aan de Langestraat 56, Oude Markt 15, Rijksmuseum Twenthe en de Museumfabriek. Op de avond zelf kan je je e-ticket op deze vier locaties én de AKI laten scannen en omwisselen voor een polsbandje. Bewaar dit polsbandje goed, na de museumnacht kan je tot 31 december je polsbandje inleveren voor een gratis herhaalbezoek bij sommige deelnemende partijen. Een overzicht van de mogelijkheden hiervoor volgt binnenkort op de website.

Na afloop van de Museumnacht kan je je polsbandje aan de kassa’s van Concordia Oude Markt omwisselen voor een gratis bioscoopkaartje voor een film naar keuze. Bij het Rijksmuseum Twenthe en de Museumfabriek kan je je polsbandje omwisselen voor een gratis entreeticket. Deze actie loopt tot en met 31 december 2019 waarbij je je polsbandje maar één keer kunnen inwisselen op één van de deelnemende locaties.

Jazeker! Vanaf zaterdag 5 oktober kan je bij Concordia aan de Langestraat 56, Rijksmuseum Twenthe en de Museumfabriek je e-ticket laten scannen en je polsbandje ophalen.

Je hoeft je van te voren nergens voor aan te melden. Het kan wel zijn dat je je voor sommige activiteiten op de avond zelf moet aanmelden. Zorg dus dat je op tijd bij de locatie bent als je een activiteit niet wilt missen!

De Museumnacht Enschede zal plaatsvinden op locaties in het centrum en de route naar Roombeek (genaamd de ‘Cultuurmijl’). Dit is de route van het Wilmink Theater naar het Rijksmuseum Twenthe en verder door naar Roombeek. Daarnaast zal het voormalige ziekenhuisgebouw op het Ariensplein 1 de locatie zijn waar Sickhouse haar programmering voor de avond heeft. Voor een compleet overzicht van de alle locaties kijk op de locaties pagina.

Alle locaties zijn op fiets- of loopafstand van elkaar verwijderd. Roombeek ligt ongeveer op 10 minuten lopen van het centrum van Enschede.

Het treinstation van Enschede ligt in het centrum van de stad. Vanaf het station is het makkelijk fietsen of lopen naar de deelnemende locaties. Kijk voor jouw persoonlijke reisadvies op OV9292.

Er zijn verschillende parkeergarages in het centrum van de stad en een parkeergarage bij Roombeek. Kijk hier voor een overzicht van alle parkeermogelijkheden.

Dat kan zeker! Als je te voet gaat is het misschien wel handig om je bezoek aan deelnemende instellingen in het centrum en Roombeek te combineren, op die manier hoef je maar één keer het centrum naar Roombeek of andersom te lopen. Houd het programma in de gaten voor meer informatie.

Zeker! Aan het begin van de avond worden er verschillende activiteiten geprogrammeerd die erg leuk zijn voor kinderen. Kinderen tot en met 12 jaar zijn daarnaast ook gratis tot 0.00 uur. De afterparty van de Museumnacht Enschede is alleen niet te bezoeken door kinderen.

19:00-00:00 Programma 00:00-03:00 Afterparty (18+)

Alleen bij het Rijksmuseum Twenthe zal er met drankmuntjes gewerkt worden. Een muntje kost 2,50 en is te koop aan de kassa van het Rijksmuseum Twenthe op de avond zelf.