Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Tijdens De Museumnacht Enschede kan je op onze service rekenen. Nu al een vraag? Check dan eerst de veelgestelde vragen pagina hier. Mocht je er niet uitkomen? Dan kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via info@museumnachtenschede.nl.

tickets

Hoeveel kost een kaartje

Een early-bird ticket kost €12,- en een regulier ticket €15,-.

Is mijn museumkaart geldig tijdens Museumnacht Enschede?

De museumkaart is niet geldig tijdig de Museumnacht Enschede.

Zijn er speciale kortingsacties?

Jazeker! Sta jij te popelen om naar de Museumnacht Enschede te gaan? Koop dan een early-bird kaartje wanneer de tickets in de verkoop gaan en bespaar wel €3,- per kaartje! (En dat is toch weer een biertje).

Kan ik ook een all-access ticket in de stad kopen?

Tijdens De Museumnacht zullen er alleen nog kaartjes verkocht worden wanneer deze over zijn. Hierom raden we het iedereen aan om van tevoren een kaartje te kopen.

Verkooppunten tijdens de Museumnacht zijn:

  • Concordia (Langestraat)
  • Rijksmuseum Twenthe
  • De Museumfabriek
Is mijn all-access tickets overal geldig?

Ja, een all-access tickets is geldig voor alle deelnemende locaties. Je ontvangt een polsbandje die je toegang geeft tot alle locaties.

Hoe kom ik aan mijn polsbandje?

Skip de rij en wissel je e-ticket overdag al in de week voorafgaand aan de museumnacht. Vanaf maandag 1 november kan je je e-ticket alvast laten scannen en omwisselen voor een polsbandje bij Concordia, Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek. Dit is mogelijk tijdens de reguliere openingstijden, kijk hiervoor dus even op de site van de instelling.

Let op: alleen een polsbandje is een geldig toegangsbewijs tot Museumnacht Enschede.

Liever je e-ticket inwisselen tijdens de Museumnacht? Je kan je ticket tussen 19.00-0.00 uur inwisselen bij Concordia, Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek.

Waar en hoe haal ik een all-access ticket voor Museumnacht Enschede?

Koop je all-access tickets binnenkort op de website.

De link stuurt je door naar de bestelpagina van Concordia. Betaal gemakkelijk online met iDeal en de podium cadeaukaart. Voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang tot 00:00 uur gratis. Kinderen hebben geen kaartje nodig als toegangsbewijs.

Hoeveel kost een kaartje

Een early-bird ticket kost €12,- en een regulier ticket €15,-.

Bewaar je polsbandje

Wist je dat je met het polsbandje van de museumnacht recht hebt op een gratis herhaalbezoek bij het Rijksmuseum Twenthe, de Museumfabriek of op een filmvoorstelling bij Concordia.

Actie is geldig van 7 november t/m 31 december 2021.

Lever je polsbandje in bij een van de kassa's van de bovenstaande instellingen en ontvang je gratis ticket.

transport

Tijdens Museumnacht Enschede, kan ik lopend van locatie naar locatie?

Alle locaties zijn prima lopend te bereiken. Er zijn een aantal locaties die zich buiten de centrum bevinden. Loopafstand 1.5 km, dat is 20 min lopen. Alle locaties zijn ook prima met de fiets te bereiken. Download de app WOOV en volg je route.

Ik kom met de auto, waar kan ik parkeren?

Enschede is goed met de auto te bereiken. Volg de P-borden vanaf de ring naar het centrum. Je komt dan vanzelf op de wegen die leiden naar de parkeergarages en - gelegenheden in de binnenstad. Rondom de ringweg en woonwijken parkeer je gratis en loop je in vijftien minuten naar het centrum. Wil je liever in de buurt van de musea parkeren, dat kan in Roombeek: Parkingspots at Roomweg (sign: Parkeren musea Roombeek)

Hoe bereik ik Museumnacht Enschede met OV?

Vanaf het station Enschede ben je meteen in de binnenstad. Het handigste is om met de bus of trein naar het station te reizen en vanaf daar te lopen. Ook is het mogelijk om bij het station een OV-fiets te huren.

Hoe bereik ik de locaties van Museumnacht Enschede?

Voor deze editie werken wij samen met de app WOOV. Met WOOV zie je in een oogopslag waar alle activiteiten zijn. Daarnaast geeft deze app jou een real-time overzicht van waar je vrienden aan het feesten zijn zodat je binnen no-time weer herenigd bent met je groep.

Waar in Enschede vindt Museumnacht Enschede plaats?

Kijk voor alle locaties op onze website onder ‘locaties’.

nice to know


Kan ik ook met kinderen naar Museumnacht Enschede

De Museumnacht Enschede is voor alle leeftijden. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot de museumnacht (tot 00:00 uur) Er zijn genoeg activiteiten voor de gehele familie.

Moet ik me aanmelden voor de verschillende activiteiten?

In principe niet. Je loopt met je polsbandje zo elke deelnemende instelling binnen. Door de huidige Covid-19 situatie kan het echter per instelling verschillen. Daarom raden we je aan het programma van tevoren goed te bestuderen. Mocht er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn voor een activiteit, dan vermelden we het duidelijk op de website bij het programmaonderdeel.

Hoe laat start en eindigt Museumnacht Enschede?

Tijdens de Museumnacht openen verschillende culturele instellingen hun deuren tussen 19.00-0.00 uur voor het publiek.

Foto en video

Tijdens de Museumnacht wordne er foto's en video's gemaakt ter promotie van het evenement. Indien bezoekers geportretteerd worden dan zal de foto- of videograaf toestemming vragen aan de bezoeker. Mocht jij als bezoeker het niet op prijst stellen om op de foto te komen, maak dit dan duidelijk aan de foto- of videograaf.

contact

Ik wil graag in contact komen met de organisatie

info@museumnachtenschede.nl / maaike@museumnachtenschede.nl

corona maatregelen

Corona maatregelen tijdens de Museumnacht

Museumnacht Enschede werkt (verplicht) met het Testen voor Toegang beleid op alle locaties. Bij het aankopen van een ticket ga je akkoord met dit toegangsbeleid en zorg je er als bezoeker voor dat je in bezit bent van een geldige QR-code in de Corona Check app. Daarnaast ben je ook verplicht om je identiteitsbewijs (paspoort of rijbewijs) te tonen bij de app.

Zonder geldige code wordt toegang tot het evenement geweigerd. De QR-code zal gescand worden bij de ingang van de locatie.